dimecres, 11 de juliol del 2012

TRANSPYR 2012 (7 de 9)

ETAPA 7   6.7.2012
ISABA - ELIZONDO
100 KM 2300 D+  7h 26'
IBP: 292

Magnífica etapa, disfrutant de la natura, amb molt de verd!!!

Per començar fem 5km de carretera fins al poble de Uztarroze, on agafem pista que puja 1km i tot seguit agafem un corriol de bestiar, força tècnic i que ens portarà a 1.260m a uns prats que fan les nostres delícies, poden passar per on vulguem. No cal seguir el track, la visibilitat és total i pots agafar varis camins per arribar allà mateix.

Fem una baixada per pista per arribar al Port de Laza, on ja agafem carretera per seguir baixant, fins agafar trencant a la dreta per enfilar cap al port de Pikatea on hi ha una antigua aduana i el nostea AV1 situat al km 27.

Ha partir d'ara entrem a la famosa Selva d'Irati, frondosos boscos, arbres alts, grands...vius!!! Estem incomunicats, no tenim senyal de móbil, m'agrada, durant 25 km disfrutant d'aquesta natura exhultant, impassible al pas dels ciclistes. Passem per l'embassament de Irabia i anem resseguint el curs del riu Irati. Anem intercanviant corriol amb pista.


Un cop sortim de la Selva d'Irati agafem carretera i als pocs kms ens trobem amb el 2 AV situat al km 57 i al costat de l'antiga fàbrica d'armes d'Orbaitzeta, que encara manté les parets, curiosa imatge. Agafem pista de muntanya i anem pujant, el desnivell és suau i el camí agradable, quan arribem a dalt ens creuen amb una parella de ciclistes i el seu fill que ens saluden en català....collons, estem a per tot arreu. Fem una petita baixada sense problema per arribar al famós poble de Roncesvalles, punt d'inici de molts peregrins.

Per carretera seguim pujant fins al Port d'Ibañeta, agafem trencant a l'esquerra per enfilar-nos encara més, quasi a dalt de tot tenir una potent rampa del 22% de desnivell que ens fa suar de valent, arribem a 1200m, un cop al Collado Burdinkurutx, comencem a baixar i ens endinsem a França amb un paisatge espectacular. Baixada divertida, perdent desnivell ràpidament, uns bons frens es necesiten, enganxem carretera francesa, passant pel mig d'una Vall molt agraïda, pel poble de Urepel i el poble de Aldudes on hi tenim el 3AV.


Segons diuen ens espera la pujada més forta de la Transpyr. Agafem forces i comencem a enfilar, carai de cop una rampa impressionant, vinga plat petit i pinyó gran i força, molta gent a peu...jo a sobre, vaig descansat i l'haig de fer, són 3 km aprox. al 32%, la meitat per carretera i l'altre per pista, supero la carretera, fem esses, estic a la pista, estic suant a xorro, em comença a faltar l'aire, tots a peu, jo a sobre, un basc de Altza, em segueix i arribem a dalt tots dos, l'hem feta!!!! Ens felicitem. Ha estat criminal, ens hem posat a prova, però hem reduït dos dies la nostra vida pel gran esforç que hem fet. Estem a 726m ara queda tot de corriols puja i baja, entre mig de falgueres verdes, molt verdes i espectaculars. A 5 km de meta comencem a baixar bruscament, arribem a Elizondo. La millor etapa de la Transpyr.


Per celebrar-ho anem a pendre un entrepà de truita amb pernil al casino del poble, ens avisen i només demanem un entrepà pels dos, bestial lo gran que era, preu 4€. Això a Catalunya mínim 8€. Estant bojos aquests navarresos!!! Per Tutatis!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada