dimarts, 10 de juliol del 2012

TRANSPYR 2012 (1 de 9)

ETAPA 1  30.6.2012
ROSES - CAMPRODON
120 KM  3000 D+ 9h 45'
IBP: 273

Roses ens rep amb boira matinera. Ahir divendres ja vam fer el check in, avui només era arribar deixar la bossa i cap a la sortida. Nervis? Sí. A la sortida hi ha el meu germà Emili que ens ha portat, visita inesperada del president del club, en Quim i el cosí de la Marta, en Lluís. Moltes cares conegudes de corredors de Girona.
Collons...que comenci ja!!!...ja porto tres pipis!!! ...Música de Coldplay...petard...i som-hi!!!!
Ja estem en marxa, amb en Carlus ens esperen 8 dies de només pensar en pedalar, pedalar i pedalar.

Sortim de la Ciutadella de Roses, fem volta pel poble, ens dirigim cap a Vilaüt, després a Marzà, d'aquí cap a Peralada, Cabanes i Pont de Molins on hi ha el primer avituallament km.31 tot planer i molta pols. Portàvem l'equip nou que és negre i ha quedat blanc. Tocarà netejar-lo. En Carlus es queda al planer...ai. Després de repostar una mica hem començat a agafar alçada paulatinament, no molta, però amb algun repetxonet interessant, agafem un corriol que ens porta a Llers. Comença a fer calor...molta calor. Passem per Cistella, per Lladó on ens parem a refrescar-nos a la font de la plaça...en Carlus està blanc...ai. Fa molta calor. Agafem la carretera que puja a Mare de Déu del Mont, fem 3km i la deixem a mà esquerra.

Carretera de Mare de Déu del Mont

Fa molta calor, fem camins sense cap ombra, en Carlus es va quedant, que estrany... km.58... KO anatómic d'en Carlus, ui,ui,ui està blanc, blanc, blanc. Ens posem a la poca ombra que hi ha, realment està cuit. Un cop de calor? Segur. Aigua-Isotónic-Un gel-Una barreta-Un ibuprofé-Un altre gel-Més aigua-Descans. Estem parats més de mitja hora, en Carlus es recupera una mica...és masell...és de Cassà. Ha estat un moment difícil, i el primer dia.

Resseguint el GR-2, molt tranquis arribem a Beuda on hi ha el segon avituallament al km.64. Aquí tenim la visita de la meva família. Parem mitja hora més per intentar que la recuperació d'en Carlus sigui l'adequada. Fa molta calor. Mengem, bevem, ens fem fotos i quan en Carlus decideix continuem.

                                                             Avituallament de Beuda

Per pista i carretera anem cap a Tortellà i fins el magnífic Pont del Llierca. Fem parada. Agafem carretera, passant per davant del Camping Montagut, i al bar del Mas El Pi, ens parem...necesitem una Coca-Cola freda i amb molt de gel, darrera nostra també es parem uns quants ciclistes. Sembla que el que li ha passat a en Carlus, ha passat a molts altres.

Tot seguint la carretera asfaltada, ens incorporem a la carretera que arriba fins a Oix. Anem agafant alçada a poc a poc. Arribem al 3 AV, km.92  Tothom està molt cuit, veig les primeres vomiteres i cagaleres. Fa molta calor...però molta!!! Mengem molt i bevem, m'he pres 3 gels i 2 barretes a aquest ritme en quatre dies m'acabo les existències. Iniciem la marxa, fem un corriol de baixada cap a Oix, la gent ho fa a peu nosaltres a sobre la bici. Arribem a Oix...ara ve lo bo. Comencem a pujar ens esperen 5 km de pujada forta, el sol apreta molt, un ciclista ens diu que estem a 38º, les poques ombres que hi ha a la pujada estan ocupades per ciclistes descansant i rebifant-se, nosaltres anem fent fins que necesitem una ombra...aquesta...no, està ocupada...aquesta, també ocupada...collons!!...afanyat que hi ha una ombra lliura. Descansem-bevem-mengem-bevem-bevem-bevem-bevem....Per un moment m'ha semblat estar en un pel.lícula d'en Hitchcok..."Cadàvers a l'ombra de la carretera"...starring...Transpyr cyclist...co-starring...SUN.

Finalment arribem al Coll de Salomó, on deixem la carretera i agafem camí de muntanya, aquest cop amb ombra però exigent tècnicament, al haver-hi moltes pedres. Ens enfilem cap al punt més al del dia a 1.160m a tocar del Mont del Llor, d'aquí cap al Pla de Resclusanys i ara si que planer i baixada cap a Camprodon, pel coll d'Arrencafels, el coll de la Bau, coll de Canemar, camp de la Teula, Creixenturri i resseguint el Ter fins al destí final. Passant pel famós pont de Camprodon.


Banyada merescuda al Ter, sota el pont, no som els únics.

Han vingut la dona d'en Carlus i el Presi i la dona anem a sopar a fora...Macarrons + Entrecot...ens ho mereixem.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada