dimarts, 10 de juliol del 2012

TRANSPYR 2012 (2 de 9)


ETAPA 2  1.7.2012
CAMPRODON - LA SEU D'URGELL
114 KM  3100 D+ 8h 42'
IBP: 289

Al briefing d'ahir es va dir que avui tocava pluja/tempesta a partir del migdia, collons de temps, passem dels 40º d'ahir als 12º d'avui.

Hem dormit fatal, jo només he pogut dormir 2 hores seguides. La resta entre els sorolls, la llum, els pets i els rots, res de res. Cap a les tres de la matinada...cloc... cop de cap a terra, tenia el matalàs totalment desinflat, rebentat? No, sembla que ahir a l'inflar-lo no vaig tancar-ho bé i perdia aire...no oli.




Comencem per la carretera que va a parar a Vallter, passem per Llanars, a la Roca girem i enfilem cap a Abella, ara puja i força. Per sort està núvol i es suporta bé. Arribem a la Collada Verda al costat mateix del Puig Rodó i el Refugi de Pla de Sotllo. Baixada ràpida fins Pardines, magnífic poble, i avituallament a Ribes de Freser km.27.

Sortim en direcció a Campelles, fem 6km de pujada forta per asfalt (collons d'asfalt!!) Ens queden 6km més de pujar per pista envoltats de magestuosos pins. Agafem alçada molt ràpid. Comença a ploure i ens posem el chubasqueru, anem passant colls, de l'Erola, de Prat de Jou, de Roig a sota mateix del Cim de Pla de Pujalts (2.056m). A parat de ploure, però fa fred i seguim amb el chubasqueru. Passem pels plans de la muntanya del Nevà, prats verds amb xais pasturant, vigilats d'aprop d'un gran Sant Bernardo, que al veure's molestat de la seva migdiada, a començat a perseguir ciclistes amb no gaires bones intencions. Portem uns 20 km entre 1700m i 1800m. Fem el punt més alt de la Transpyr  1.836m.

Tot arrossegant la bici per un corriol que només es pot fer a peu. Fem el Collet de les Fontetes al costat del cim de Pedra Picada (2010m) i comencem a baixar per agafar la carretera...asfaltada!!! de Castellar de n'Hug,  veiem el poble però no hi passem, llàstima uns croissants ens anirien bé. Anem en direcció al Coll de La Crehueta. Fem 9 km i agafem un tram de pista d'esquiar de La Molina per arribar a la mateixa estació.

- Que tal, com anem?
- Bé, disfrutant.
- Per cert, el senyor que va amb tú quants anys té?
- En Carlus? Doncs 53!!
- Carai!!
- Si noi, ja m'agradaria arribar a la seva edat amb aquest estat de forma.


Avituallament 2, Km.60 macarrons + caldo, fot fred, tremolo. Hem de marxar sino quedarem glaçats. Baixant per la carretera ens trobem en Joan Antoni Flecha que puja...com una flecha...ja,ja,ja festival de l'humor. Fem un corriol fins a Alp, que ens satisfà d'alló més. Ens queden 45 km que piquen cap avall, anem passant poblets de la Cerdanya. Estoll, Porrodon, Prats, Baltarga, Coborriu, Vilella, Pi, Santa Eugènia, Sant Martí i fins a Martinet. Tempesta!!! Està caient molta aigua, anem totalment molls. I jo sóc de secà!!! 'caguentoloquesemenea!!

Fem AV 3 al km 89...entrepà de Nocilla, repetixo dos cops. Nocilla o Nutella? Jo per descomptat Nocilla...leche...cacao...avellana...i...azúcar....nocilla!!  Sortim de Martinet amb tempesta, per un corriol molt bonic, amb molt de verd d'aproximadament 8 km, llàstima de l'aigua que queia, s'hauria pogut disfrutar molt més. Passem pel Pont de Bar i tot seguit agafem la carretera de La Seu fent uns 10 km, per girar a a esquerra cap Alàs que tot resseguint el segre arribem a La Seu d'Urgell , molls, xops, fastiguejats d'aigua, i enfangats, amb ganes d'agafar la dutxa que...llei de Murphy...no hi havia aigua calenta. Casumdena



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada