divendres, 2 d’agost del 2013

TRANSALP 2013 5 ETAPA: ALLEGHE - SAN MARTINO DE CASTROZZA

ALLEGHE – SAN MARTINO DE CASTROZZA
77 Km  6h 57’
IBP Index:






Avui etapa reina. 3.300 de desnivell, sortint de 1.000m. Perfil de dents de serra. Iniciem per asfalt i una mica de baixada, això fa que no s’estiri el pelotón i al primer poblet, que es diu Vare, tenim el primer embús. Comencem la pujada, i s’estira, però no prou. La pujada per asfalt i lliure de vegetación fa que es puguin veure tots els 1.200 ciclistes pedalant junts, impressionant. Al poble de Celat, un embús monumental, com que no tenim pressa, ens ho agafem amb calma. Hem estat molt rato parats, hem necesitat fins i tot Desatascador Pato WC i també el Cillit  Bang, però fins que no ha vingut en Don Limpio que abans era en Mister Proper, no s’ha solucionat (je,je,je).


Un cop em deixat el poble, ja dins de bosc, semblava que l’embús s’havia solucionat però de cop el camí és converteix en corriol i apa tornem-hi. Amb tanta gent és normal, lo estrany era que no hi hagués hagut embussos fins avui. Fem uns 15 km de trencacames, un puja i baixa constant, sempre vorejant els 1.500m d’alçada, a prop del Passo San Pellegrino, tenim marcat al road book un tram de “push/carry”, que vol dir que s’ha de fer a peu. Jo, ho he intentat però realment ha estat impossible. M’hagués agradat veure els Pro’s com en Lakata, en Sauser, en Kauffman si ho feien a cavall de la bici, segons el gps tenia un 33% de desnivell. Al Refugi Flora Alpina fem el 1AV avui ens el mereixem, fins ara ha estat exigent. M’he atiborrat de tomates i coca alemanya de crema.


Estem a 1900m, sense sol i amb núvols amenaçadors. Baixem per carretera i ens comença a ploure…collons… per sort es poc. Durant la baixada hem arribat a 74 km/h, els discos de frens de tant calents fan pudor a cremat. En un trencant a l’esquerra ens endinsem en un magnífic bosc, d’uns avets altíssims i rodejats de salts d’aigua. La natura en el seu punt més àlgid.

Arribem al Passo Lusia a 2040m, amb la mala sort que quan comencem a baixar ens fot un ruixat de mil dimonis. Pluja, a aquesta alçada fa baixar la temperatura molt i comencem a tenir fred. Tinc les mans congelades i no puc parar de tremolar. Em fa pensar un cop baixant de Vallter 2000 amb la mateixa situació. No M’agrada gens, però gen sanar amb bici plovent d’aquesta manera. Em poso una mica de mala llet.


Després del 2AV, ens endinsem al Val Venigia, sembla que per molts està considerat la zona dolomítica més maca.  Que haig de dir jo…espeluznante, magnífica, estratosférico, grandioso… ens hem trobat davant d’una pantalla de casi 180º de pedres que s’enlairen cap al cel de més de 3000m d’alçada. La Cima Bureloni de 3.130m, Cima Della Vezzana de 3.192m, Cima Della Palla de 3.184m, il Nuvolo de 3075m…nohasefaltadecirnadamas


Ha estat una llàstima perquè durant aquest tram d’uns 10km ens ha tornat a ploure fort, i no l’hem pogut disfrutar del tot. Un cop a dalt, a 2.283m, ens espera una baixada de 8km fins als 1.500m, encara plou i fa fred, però al baixar tant ràpid la temperatura va pujant molt ràpid. En uns prats agraïts al final, en Carlus ha fotut una relliscada, sense consequències, però s’ha emprenyat molt, perquè se li ha estripat el seu millor culotte, de la marca Assos, la marca més pijeta, s’haurà de rascar la butxaca

Arribem a un altre magnífic poble, San Martino de Castrozza, deixant enrera aquesta magnífica etapa reina. Poble totalmente turístic, que a l’hivern deu estar a tope d’esquiadors

                                          Esmorzar estil TransAlp, sempre menjava Burro


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada