MAYRHOFEN - BRIXEN
103 Km 6h 21'
Els últims 10 km , es fan bé, divertits, amb corriols tots
tirant avall. Arribem a Brixen també del Tirol del Sud, en italià Bressanone,
que ens rep amb una impressionant catedral.
Sopem a l’aire lliure a la Piazza Domo a davant mateix de la catedral.
Demà menys kms però més desnivell, ui, ui, ui...
IBP Index: 346
Mayrhofen, poble del
Tirol austríac. Avui hem dormit en un palau de congressos de nivell. Com a
curiositats a aquest poble hi va arribar una etapa del Giro al 2009. En Peter
Habeler hi va néixer, és el primer alpinista, juntament amb en Messner, que
van escalar l’Everest sense oxígen.
Comencem el dia, ja
pujant un port de muntanya de 30
km , els primers per carretera, durant la pujada anem
travessant alguns túnels, ho he trobat una mica perillós. La carretera no
estava tallada al trànsit. He posat el piloto automático per pujades per
carretera i cap a dalt. Com ahir estem rodejats de muntanyes acollonants, els
rius porten una quantitat de m3 impensable als Pirineus, està ple de salts
d’aigua i fot un fred que pela...l’exuberància de la natura.
(Accent
americà)
-Hello!
-Ei, from United States ?
-Yeahhh, Leadville,
Tennesse
-Collons!
-What?
Where are you?
-From Cassà, jejeje
-???
-Catalonia,
Barcelona.
-Ahhhh.
-Nice!
-Have a
nice day!
-See you!
Cap el km 16, deixem
l’asfalt, agafem pista, que es va convertint en camí i després corriol, mira que
bé! Dura poc i tornem a la carretera, que ens fa arribar al Schlegeis Speicher
un pantà espectacular, immens, envoltat de glaciars, de cims com el Schönbichler
Horn de 3133m, Furtschaglspitze de 3190m i els Möseler, el Grosser de 3479m, el
Kleiner de 3405m i el Kopf 3389m.
Fem el 1AV al km 25,
avui toca plum cake alemany amb síndria. Barreges gastronòmiques que ni en
Ferran Adrià. Tornem a engegar, per la vall de Zamser, espectacular vall a 1800m amb una visió panoràmica de tot
un seguit de salts d’aigua, prats, cims, vaques…i la pastora, que per cert amb
molta mala llet…amb tantes bicis li hem espantat les vaques i anava de cul
recuperant-les. Estem fent un corriol molt tècnic, amb moltes pedres, amb un
puja i baixa constant. Aquí he tret la meva vena de senglar…tots a peu i jo a
cavall de la bici…pas,pas…no m’entenen…Ach so!! Bitte!! Sorry!!! Per favore!!!...en aquells moments semblava en Guardiola, un políglota en tota regla.
La pujada final, ens
ha exigit molt, però les vistes ho compensen tot. Estem al Pfitscherjoch a
2232m. La frontera entre Àustria i Itàlia. Baixada típica d'alta muntanya, 10 km de pista ampla fins a
St.Jakob in Pfitsch, municipi italià pertanyent al Tirol del Sud. Tenim uns 40 km de planer/baixada
segons el perfil. Ens anem trobant de tot, corriol, pista, camí, carretera…és un
tram que realment agafem velocitats típiques del Tour, hem arribat a 74 km/h amb la BTT!!!
Hem agafat un carril
bici molt entretingut, ja que era un constant puja i baixa. A les pujades
atrapàvem als carreterus i al planer
ens passàvem esperitats, i així un bon tros. A 15 km del final port de
muntanya de 4 km
meitat corriol i meitat carretera.
Un cop a
dalt…je,je,je la 1ª trialera de la TransAlp!!!! Quina il·lusió, tinc taquicàrdia !!! BANZAIIIIII!!! AL ATAQUE!!!!...tornem-hi…pas,pas,bitte,bitte,sorry,sorry...tots a peu, excepte
els senglars de Cassà. No sé
però potser hem passat a 40 ciclistes, per la dreta, per l’esquerra, per sobre el
marge, per on fos, arribem a baix amb un somriure d'orella a orella, i una
suada considerable.
Demà menys kms però més desnivell, ui, ui, ui...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada