dilluns, 2 d’agost del 2010

TransGavarres. 2ª etapa

Caldes - Canyet de Mar
Urbanització Rosamar
30 km
2h 40'
780m D+


Aquesta vegada, a les 8 ja estic en marxa, amb un bidó d'aigua i una ampolleta d'aigua a la mà. Farà calor i intentaré aguantar amb l'aigua que porto a la mà, com a mínim fins a l'ermita de Caulés, per seguir amb el bidó fins al punt final.

De menjar porto 2 gels Energix de la casa Overstims i un barra cereals (energètica?) del Decathlon. Amb el tema menjar cadascú ho fa com pot, jo he passat per les anous, pels turrons de Nadal, per les orellanes i panses, per portar un plàtan, i crec que finalment he aconseguit "l'idoni" pel meu estòmac. El moment de l'ingesta aproximadament a les dues hores de còrrer prenc l'Energix, el segons és per un "si de cas" i la barreta, és "les postres", per deixar un bons regust de boca. Amb l'aigua, no soc dels que van bevent constantment, quan bec...bec, un bon trago. Pot haver-hi altres maneres però aquesta és la que ara em funciona a mi. El menjar durant les competicions ja és un altre rotllo.

Surto de casa, vaig a buscar el magnífic corriol de la Riera de Sta. Maria, arribo al Molí de La Selva km.6, negoci tancat "gràcies" a l'autovia, enfilo pel corriol que em porta al Puig de Basses, d'aquí passant per Can Rustoll arribo a l'ermita de Caulés, km 10.

Ermita de Caulés

El sol comença a apretar...passant per l'ombra si està bé...., vaig direcció Can Mundet, per baixar al coll de Terra Negra, 14 km. Lloc curiós, on hi conflueixen 4 termes municipals (Caldes,Vidreres, Tossa i Llagostera), també és la primera parada del Pelegrí de Tossa...i un bon punt climatologicament parlant , després de 7 anys passant-hi cada dia, puc assegurar, que a l'hivern en només 50 metres de distància, entre el final de la pujada venint de Llagostera i el començament de la baixada cap a Tossa, hi ha una diferència de 6 graus de temperatura a l'estiu es imperceptible...ahhh pels caldencs, també i passa la Riera Benaula!!!


Travesso la carretera per agafar el camí cap al Coll de la Mallorca, enfilo, un cop a dalt avituallament km.15 i 1h 30' corrent; Energix+ barreta + aigua, acabo l'ampolleta d'aigua que porto a la mà, l'he fet durar uns kms més. Faig una mica el tanoca, intentant averiguar on hi ha el puig tal, el cim qual, el caminet tal i qual....


Desde el mateix coll surt un camí direcció a l'urbanització Fontbona, deixant a l'esquerra el camí que ens portaria a la Urbanitzacio Selva Brava. El camí no l'havia fet mai, no té gaire desnivell, es agradable de fer, amb molta ombra, arribo a Fontbona km 18. (eiii, aquí llenço l'ampolleta d'aigua buida). Agafo un camí que està a la part Est de l'urbanització, no és dificil de trobar, aquest camí ens fa passar pel Puig de les Vacasses, i transcorre quasi en paral.lel amb la carretera de Llagostera a Sant Grau, tot el camí és de pujada, suau, peró pujada, arribo a la carretera el mal anomenat l'Alt de Sant Grau, s'hauria de dir Alt de Montagut, o encara millor el coll de Montagut, km22.


Je,je,je,je....ara ve el millor...8 km de baixada, doncs som-hi cap a Can Cabanyes, és aviat encara, no hi ha ningú, no hi ha cap Rave, tiro avall per la pista, s'ha acabat l'ombra, a partir d'ara em tocarà el sol de ple. Km.23 arribo a la línea eléctrica, que va directe a la Cala del Sr. Ramon, em prenc una alegria i a baixar la línea que està força neta, haig de negociar amb els xargalls, n'hi ha algun de perillós, cap a la meitat agafo el PR que em duu fins La Barraca d'Els Caputxins, segueixo el PR fins enllançar amb la pista que, ara sí em portarà fins a la Carretera de Sant Feliu a Tossa, abans però intento agafar algun corriol, que em dugui directament a Canyet, peró no ho aconsegueixo hi haig de fer 1,5 km per asfalt, arribant a la platja de Canyet...trec samarreta i wambes i directe a l'aiguaaaaaa......Platja de Canyet, amb les passeres
Ruta maca, amb un final millor, he trobat poca gent només al travessar l'Urb.Fontbona hi havia moviment. Bona temperatura, imprescindible portar aigua, en tot la ruta només hi ha, crec, una font, i totalment seca, amb el bidó i l'ampolleta n'he fet prou, ruta amb força pista, però agradable de fer, es pot pujar al Puig Ventós, i a l'Alt de Montagut amb magnífiques vistes, ideal per fer-la amb la familia, tú corres i els altres t'esperen a la platja.
Salut

2 comentaris:

  1. Salut, company, donen ganes de fer-la... que son xargalls?. Gemma.

    ResponElimina
  2. Ei, si que donen ganes sobretot per la banyada final, i el bon dinar que ens vàrem fer al restaurant de la platja.
    Xargalls, són els forats profunts al camí, que deixa el pas de l'aigua, en castellà..."surcos"?

    ResponElimina