dilluns, 3 de maig del 2010

Cursa de Muntanya Sant Amand

Diumenge 2 de maig de 2010
22,5 Km - 1350 m D+ - 2h 40' 22''
Ripoll
web - classificacions



Cursa inscrita dins la Copa Catalana de Curses de muntanya de la FEEC, i vol dir molta gent, uns 250 inscrits i molt de nivell.

Comencem a les 9 del matí, fent 1 km per dins Ripoll, i tot seguit ja enfilem pujada, fins el Turó de Sant Roc (936m), fem una baixada, que s'agraeix després d'un començament excessivament fort. Seguim per corriol molt agradable, passant per sota el Puig del Ram, sempre en direcció a Sant Julià de Saltor (1.394m), a partir d'aquí, uff.... pujar, pujar... en 2 km pujem 456m de desnivell, travessant un banc de boira que ens deixa xops, amb el punt mes alt de 1851m, el Cim de Sant Amand, amb una canal abans d'arribar, que se m'ha fet interminable, i a on els quadríceps ja no formaven part del meu cos, s'han declarat en vaga.

Un cop a dalt, avituallament...llarg...plàtan, taronga, coke i prunes , per cert boníssimes, i ara si que, cap a baix. Baixada inicial molt tècnica sort dels arbres i matolls, que ens aturavem. Les darreres pluges, han fet que hi hagues fang i rellisquessim molt. He presenciat una caiguda, que si anava a 170 bpm, m'he posat a 240 bpm de cop, el noi s'ha entrebancat amb una arrel a un mal lloc, una baixada a peu per roques, consequència...mortal a l'aire amb caiguda d'esquena sobra la pedra, uns 5 metres mes avall. Amb un altre corredor ens hem aturat a ajudar-lo, sembla que no s'ha fet res, pero de ben segur que avui no es deu poder moure, al caure es va sentir un ...croc... semblant al trencament d'un os.

Un cop haver fet d'ATS, a seguir cap avall, tot baixada, planer, algun "repetxonet"suportable, pasem pel Collet del Vent, per sota el Turo de Vidabona, pel costat de Santa Maria de Vidabona... sempre cap avall ens queda uns 6 km, ara venen uns 2 km esplèndids, passant per corriols.

Però, i com sempre a totes les curses de muntanya, toca l'ultim "repetxonet", una pujadeta de res, que no vaig tenir forces de fer-la correns, uff, vaig quedar KO, un cop a dalt 2 km de baixada pura i dura, per arribar a Ripoll, amb sensacional arribada a la plaça del monestir.

Pa amb tomata i embotit, coke, aquarius... més pa amb tomata i embotit dos plàtans...vaja que vaig arribar mort de gana i mort físicament. Com a obsequi un frontal Petzl. Collonut!!Estiraments mentre esperava al company de viatge i tornar cap a casa.

Magnífica cursa, amb mes del 80% per corriol de muntanya, cursa molt tècnica, tot i que es pot còrrer tot el recorregut (jo no, només els bons), excepte a la canal abans d'arribar al cim de St. Amand. Vistes espectaculars. Molt ben organitzada, bons avituallaments, i molt bona arribada.

track: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=881071

L'any vinent, segur que hi torno...amb més km a les cames.

2 comentaris:

  1. on és aquesta foto?éts molt ambiciós en el calendari no?

    ResponElimina
  2. je,je,je...collons, si fes totes aquestes curses si que estaria com un toru!!!, Son curses "interessants", que si venen be de fer es fan, si no...no.
    La foto principal del blog, esta feta desde el castell de Cabrera, en direccio Maçanet de Cabrenys

    ResponElimina