dimecres, 31 de juliol del 2013

TRANSALP 2013 4 ETAPA: ST.VIGIL - ALLEGHEST.VIGIL - ALLEGHE
74 Km  6h 24’
Index IBP: 272
 Avui fot fred, 5ºC, anem per carretera, les dents em tremolen tant, que sembla que toqui les casteñueles, desitjo que arribi la pujada!! 10 km d’asfalt picant amunt. Quant arribem a Pederu, agafem cami d’alta muntanya, i comencem a enfilar fort. Terreny amb força pedra, es nota que estem als Dolomites. La gent no s’ho pensa gaire i molts baixen de la bici, jo com sempre intento no baixar, cosa que és impossible. Estem rodejats per cims com el Lavinores de 2462m, Monte Sella di Sennes de 2787m, el Ciaval de 2911m, el Lavarella de 3055m.... Som una merdeta al costat d’aquestes bésties.
Arribem al coll de Limojoch, ja hem fet 1.100m de desnivell. Avui a la baixada ens hem trobat una accidentada que s’han endut amb helicòpter. Extremem les precaucions. Després del 1 AV agafem una antiga via del tren molt ràpida que ens fa arribar a la famosa ciutat de Cortina d’Ampezzo. On a la sortida tenim el 2 AV .


Pugem el port de Falgazore, molt a prop de la Marmolada, coneguda pels que seguim el Giro. En un tram de terra molt i molt dret, aconsegueixo fer-ho tot a sobre la bici, a dalt he tingut aplaudiments, estan bojos aquesta gent, jo els deia…in Cassà next to Les Gavarres it’s normally…jajajaja.

Aquests dies ens anem coneixen els que estem sempre per les mateixes posicions i ja comencen a entendre el signicat de Senglar, o sigui: si fem trialera o corriol anar a tota óstia, sense caure evidentment, fent el màxim de salts possible, i n’ha cridant…pas, pas, pas…i a les pujades tècniques no abandonar mai, que posar el peu a terra sigui l’últim que et passi pel cap.Arribem al refugi de Cinque Torri, després de fer una pujada inhumana. Aquests pedrots són impressionants. Estem fent un camí d’alta muntanya, que costa molt avançar, alguns troços hem de posar peu a terra…és com si pugéssim el Puigmal desde Queralbs en bici. Realment ha estat dur.

Un cop a dalt, al Refugi d’Averau..Aaaahhhhhh (com diu en Monegal), estem a 2.417m amb la bici!!! Vistes que t’hi cagues, els excursionistas ens miren amb cara de estanbojosaquestagent.

La primera baixada, tothom a peu, però intento fer-la a sobre, no és tècnica però té molta pendent. Ha estat el cop que he descontrolat més, per moments em veia a terra, bé a terra no, daltabaix del barranc. Per sort he pogut redreçar la traçada i només ha estat un sustu…però casi em cago a les calces!!!.Fem corriol d’alta muntanya, amb moles pedres i barranc al costat, fins que arribem a uns prats, on hi havia un altre helicòpter recollint un accidentat. Avui ja en van dos.
Després d’aquests prats i sempre en baixada, 15km de corriols i més corriols…pas, pas, pas…que ve un senglar, fiuuu, fiuuu. Mentre esperava en Carlus, m’ha passat un Txec que baixava molt bé, je,je,je...arrenco, brrrum, brrrum i “ a por él”. He fet un búsqueda i captura del qui gosa treure’m el tron. Plis, plas, plis, plas, fiu, fiu, salt per aquí, salt per allà…i l’atrapo. És gira, em mira, com volguen dir va som-hi…i jo que sóc un tiu fàcil caic a la trampa. Fem una baixada descomunal.

-Uauuuu, good singletrack
-Yeahhh
-Nice job
-Nice

A baix ja només ens queda 5km de planer, passant per un poble que  es diu Montal (com una companya de feina…Eva no m’ho havies dit que tenies un poble a Itàlia!), fins arribar a un encantador poble al costat d’un llac a 1.000m d’alçada que es diu Alleghe. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada