dissabte, 27 de juliol del 2013

TRANSALP 2013: 2 ETAPA MAYRHOFEN - BRIXEN

MAYRHOFEN - BRIXEN
103 Km  6h 21'
IBP Index: 346

Mayrhofen, poble del Tirol austríac. Avui hem dormit en un palau de congressos de nivell. Com a curiositats a aquest poble hi va arribar una etapa del Giro al 2009. En Peter Habeler hi va néixer, és el primer alpinista, juntament amb en Messner, que van escalar l’Everest sense oxígen.

Comencem el dia, ja pujant un port de muntanya de 30 km, els primers per carretera, durant la pujada anem travessant alguns túnels, ho he trobat una mica perillós. La carretera no estava tallada al trànsit. He posat el piloto automático per pujades per carretera i cap a dalt. Com ahir estem rodejats de muntanyes acollonants, els rius porten una quantitat de m3 impensable als Pirineus, està ple de salts d’aigua i fot un fred que pela...l’exuberància de la natura.

(Accent americà)
-Hello!
-Ei, from United States?
-Yeahhh, Leadville, Tennesse
-Collons!
-What? Where are you?
-From Cassà, jejeje
-???
-Catalonia, Barcelona.
-Ahhhh.
-Nice!
-Have a nice day!
-See you!

Cap el km 16, deixem l’asfalt, agafem pista, que es va convertint en camí i després corriol, mira que bé! Dura poc i tornem a la carretera, que ens fa arribar al Schlegeis Speicher un pantà espectacular, immens, envoltat de glaciars, de cims com el Schönbichler Horn de 3133m, Furtschaglspitze de 3190m i els Möseler, el Grosser de 3479m, el Kleiner de 3405m i el Kopf 3389m.




Fem el 1AV al km 25, avui toca plum cake alemany amb síndria. Barreges gastronòmiques que ni en Ferran Adrià. Tornem a engegar, per la vall de Zamser, espectacular  vall a 1800m amb una visió panoràmica de tot un seguit de salts d’aigua, prats, cims, vaques…i la pastora, que per cert amb molta mala llet…amb tantes bicis li hem espantat les vaques i anava de cul recuperant-les. Estem fent un corriol molt tècnic, amb moltes pedres, amb un puja i baixa constant. Aquí he tret la meva vena de senglar…tots a peu i jo a cavall de la bici…pas,pas…no m’entenen…Ach so!! Bitte!! Sorry!!! Per favore!!!...en aquells moments semblava en Guardiola, un políglota en tota regla.


La pujada final, ens ha exigit molt, però les vistes ho compensen tot. Estem al Pfitscherjoch a 2232m. La frontera entre Àustria i Itàlia. Baixada típica d'alta muntanya, 10 km de pista ampla fins a St.Jakob in Pfitsch, municipi italià pertanyent al Tirol del Sud. Tenim uns 40 km de planer/baixada segons el perfil. Ens anem trobant de tot, corriol, pista, camí, carretera…és un tram que realment agafem velocitats típiques del Tour, hem arribat a 74 km/h amb la BTT!!!


Hem agafat un carril bici molt entretingut, ja que era un constant puja i baixa. A les pujades atrapàvem als carreterus i al planer ens passàvem esperitats, i així un bon tros. A 15 km del final port de muntanya de 4 km meitat corriol i meitat carretera.

Un cop a dalt…je,je,je la 1ª trialera de la TransAlp!!!! Quina il·lusió, tinc taquicàrdia !!! BANZAIIIIII!!! AL ATAQUE!!!!...tornem-hi…pas,pas,bitte,bitte,sorry,sorry...tots a peu, excepte els senglars de Cassà. No sé però potser hem passat a 40 ciclistes, per la dreta, per l’esquerra, per sobre el marge, per on fos, arribem a baix amb un somriure d'orella a orella, i una suada considerable.

Els últims 10 km, es fan bé, divertits, amb corriols tots tirant avall. Arribem a Brixen també del Tirol del Sud, en italià Bressanone, que ens rep amb una impressionant catedral. Sopem a l’aire lliure a la Piazza Domo a davant mateix de la catedral.

Demà menys kms però més desnivell, ui, ui, ui...








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada