dilluns, 31 de gener del 2011

Puig d'Arques

53 km 3h 17' 21''
Index IBP: 101


Feia temps que volia tornar al mític Puig d'Arques, he fet una regresió mental de les vegades que l'he pujat i...jo diria que estaria en unes 50 vegades, algunes en bici i d'altres corrents, tot i així, cada cop i pujo menys, el radar i les pistes més amples, fa que hagi perdut l'encant d'uns 15-20 anys enrera...ara, això sí, les vistes segueixen sent les mateixes.

L'excusa per tornar a pujar ha estat, trobar-me amb la gent que feien la Transgavarres a peu (Platja Castell-Quart, 53 km a peu), on hauria d'estar si no fos pel meu esplèndid i sincer genoll dret...

He sortir de Caldes a quarts de nou, un pèl tard, amb un dia gris, ennuvolat, però no gaire fred, i el sol estava tímid amagat darrera els núvols, ja he vist que avui el tema principal seria l'aigua, i collons quanta que n'hi havia, la riera Verneda els tres cops que l'he travessada estava desbordada.Direcció cap a Sant Vicenç d'Esclet, Can Guri, Mas Ros, travesso la carretera de Cassà, la Capçana, magnífica masia catalana, on he hagut de fer una serie de les fortes, dos gossos amb força mala bava m'estaven perseguint amb no gaires bones intencions...he agafat l'arma infalible en aquests casos i...aing, aing, aing ...els gossos han abandonat l'atac amb la cua entre cames...je,je,je una bona ruixada d'agua del bidó, als morros del gos, no falla.

Passo per un extrem del Veïnat de Bruguera, l'ajuntament de Llagostera fa un temps ha esfaltat tots els camins rurals principals de tots els seus veïnats...i no m'agrada #*&@#€[~$%... vaig cap a la cabra penjada (no sé...suposo que temps enrera , algú hi devé trobar una cabra). Punt estratègic... baixo cap a la vall del Verneda, i direcció cap el RoquetalEl Roquetal, un altre punt estratègic, ara rehabilitat. Anys enrera amb la Colla el dia de Nadal, hi anàven a esmorzar unes arangades i de passada fer una mica de companyia a en Lluís. Segueixo, torno a travessar la Riera Verneda, magnífica, caudalosa i sorollosa, i enfilo cap a la Font dels Arbres, per arribar a la pista que ve de Romanyà.

Aquí decideixo pujar pel Mortirolo,el camí asfaltat que amb el pas del temps ja queda poc asfalt, vinga som-hi fins a la creu d'en Sabater, i tot seguit el Puig d'Arques 532m. On mi trobo als de la Transgavarres, moment per parlar una mica amb uns quants d'ells i de passada donar-lis ànims.

Estic parat, i començo agafar fred, doncs cap avall, cap al Puig de la Gavarra o d'Aiguafina, i tot seguit direcció a Can Sitjetes, aquí decideixo no anar cap al Coll del Matxo Mort ( a mà esquerra) i vaig cap als prats dels Metges, un cop a Can Cabruja dels Metges, baixadaaaaaaaaa, cap a Can Castelló de Dalt, la Nova de Can Castelló, passo pels baguenys d'en Barril, arribo a la placeta d'en Barril.Vaig tard i no pujo cap a cal Xai i vaig cap a la Font del Ganso, per agafar la carretera de Santa Pellaia, direcció al veïnat de Matamala, arribo a Cassà...és el moment de rentar la bici amb un temps rècord...com he dit vaig tard. Ara passant pel trajecte més ràpid vaig cap a l'ermita del Remei, Sant Andreu Salou i Caldes.

Molt bona sortida, que sense parades en màxim 3 hores es fa, per pujar al Puig d'Arques, podem evitar passar pel Roquetal i ens estalviem una pujada. La meva intenció era arribar a Sant Cristòfol del Bosc per acabar de fer lluir la sortida. Molt recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada