dimecres, 12 de setembre del 2012

COSTA BRAVA BTT EXTREM

Blanes 9.9.2012
90 km
5h 2' 16''
Classificacions


Estava clar...claríssim que una cursa llarga hi havia d'anar. Quan la vaig veure anunciada no m'ho vaig pensar i ho vaig tenir clar. Vaig repassar el track per veure per on passava i en un 90% eren camins que ja coneixia. Llàstima. Saber el circuit té coses bones...que saps el que et trobaràs i dolentes... tornar a fer camins que ja saps. El circuit era estil Transpyr, llarga...90 km, desnivell important...2.000D+, molta pista i intercalant algun corriol.

Tota la setmana treballant a Blanes, i com qui és boig, el diumenge doncs cap a Blanes. Vaig a recollir el dorsal, una mica caòtic...a la mateixa taula hi havia la taula 1, la 2, la 3 i la 4, i estàvem tots apilonats sense saber a quina fila posar-nos. L'any vinent es pot solucionar amb un indicador.

 freebike


Escalfo una mica...bé de mica res, no escalfo gens...m'esperen 90 km i tinc moooolt de temps. M'ha fet gracia que al blog de Freebike han penjat una proposta d'escalfament, per curses de llarga a distància, que dura 60 minuts...1 hora escalfant!!!! jo a vegades arribo a les curses 10 minuts abans de començar!!! Escalfant/passejant abans de començar em trobo a gent del club (Ramon Vilagran, Albert Serra, Marc Bravo i en Toni Duran, també la cassanenca Sandra Fusté que va guanyar la cursa curta. Felicitats!!!! Conec el sentiment de guanyar la primera cursa, és la millor motivació per continuar), molts corredors importants, corredors de llarga distància, algun de la Transpyr (en Quim de Llagostera, l'Àlex de Sant Cebrià...), corredors de curses de 24hores non stop, molta gent d'Osona, en Roberto Heras, i fins i tot uns de Madrid que vingueren (...però de casa no ens tragueren...) expresament a fer la cursa...o sigui que hi eren tots els que hi havien que ser

Patapum!!!! No fotis, no fotis, no fotiiiiiiiissss!!!! Però si falten 90km!!!! Colloooooonnnnsss!!!!!!! Fem la sortida com si fèssim un Caixa Girona (vale, vale, Open tàctic...no m'hi acostumo), per sort és pista i no hi ha gaire merder. Anem fent puges i baixes, tot per pista excepte el petit tros de GR92, prop del Santuari del Vilar, corriol de baixada agradable...un...dos...tres....quatre...potser 10 bidons per terra ui,ui,ui quan s'enterin que no porten el bidó, que avui és llarga i farà calor.

Arribem al Mas Mora, ens equivoquem però reaccionem de seguida, reculem i no ha estat res, fem el primer avituallament, no paro agafo aigua i tira cap amunt, pista ampla ideal pels carreterus. Coneixent, més o menys, el circuit li vaig demanar al meu germà que em deixés la 29, amb tanta pista amb la 26 uffffff vaaserqueno. Tot i el mal d'esquena i que a les baixades anava de putu cul, crec que va ser un encert. M'hauré d'anar acostumant, ja que tinc la 29 en camí, ve d'Alemanya, però deu anar amb carro, perquè tarda molt en arribar.

La sortida, a segona fila.

Passem El Turó d'en Font i anem cap a Montbarbat, el puig, no el poblat ibèric, per seguir cap al Turó del Vilar i baixar per pista ampla molt sorrenca i a velocitats de més de 50km/h ui,ui,ui...com he dit amb la 29 vaig molt insegur sobretot a les curves. Trobem un accidentat, hi ha força gent parada, bé per ells, per sort una moto ens venia al darrera, seguim uns quants i a pocs metres hi ha avituallament amb ambulància, que els avisem de l'accident. Perfecte!.

Passem per la depuradora de Lloret...l'olor m'embriaga, una nebulosa m'envolta de fragancia pura, pura...pura merda vaja. Per travessar la carretera ens fan passar per un pont amb sorra que no pots pedalar, pugem i agafem el camí vell de Tossa, fins el Coll de la Palomera, per el Camping Tossa, el corriol del Sant Eloi, encara amb guiris, i fins al pavelló de Tossa on hi ha avituallament. No paro agafo aigua i cap amunt que ara bé lo bo.

Pujada a Cadiretes per la Ruta BTT, que crec és una mica més suau que pel GR. Aquest any de ben segur que l'he fet com a mínim unes 20 vegades, tenim poques pujades llargues i s'ha d'aprofitar aquests quasi 6 km de pujada. Tot i els kms que ja portava a les cames uns 40km, l'he pujat molt ràpida, passant a uns quants cadàvers. Avituallament a dalt, aquest cop m'aturo i bec coca-cola. Empleno el bidó i tornem-hi. Voregem Cadiretes i baixem per Montllor Gran i Montllor Petit, vaig fatal baixant amb la 29, per contra als planers voloooo. Un cop a baix, he fet el tram que m'ha costat més, uns 6 km per la zona del Puig Pollastre, amb puges i baixes constants, tècnics i que a vegades s'havien de fer a peu. Ha estat el tram més pur de Mountain Bike i el que m'ha anat pitjor o així m'ho ha semblat. M'he prés un gel...amb cafeïna, dopping, dopping!!!

Travessem la carretera de Tossa, ara toca pujar fins a Can Mundet, cap a 8 km de pujada, amb un descansillu quasi a dalt. Avituallament, ara sí que paro, menjo plàtans, un altre gel...més dopping, bec coca-cola fresca (Un punt per l'organització), i som-hi que bé baixada llarga, cap El Pi de la Lliura, per Can Barraquer, tornem a agafar el camí vell de Tossa, travessem la carretera de Lloret, la depuradora, amb la fragancia excepcional eau du merde i avituallament. Vaig una mica cuit i començo a tenir algun amago de rampes.

Per sort no agafem l'asfalt i ens fan pujar per un corriol a ma esquerra, a dalt ens equivoquem, reculem i tornem-hi, fins al Golf, fem el corriol típic de la cursa de Lloret, ja queda poc, però encara hem de suar. Fem l'última pujada, a dalt ens tornem a equivocar, ens hem perdut, amunt o avall, ens hem futut la pixa un liu, que fem???, Em coneixo la zona i decideixo tirar, porto el track i estem molt a prop, l'enganxem. Potser no hem retallat en kms, però si amb temps.  Jo tenia a tocar en Xevi Garzón, que m'ha passat a Can Mundet i he arribat uns 3 min. abans que ell. He avisat a l'àrbitre de la retallada. Finalment he quedat 4t de la meva categoria i 26 de la general

Arribo a meta content, després de 5h de pedalar, de passar-m'ho bé, de disfrutar amb la bici i amb mal d'esquena, anar amb la bici d'un altre haver-la fet servir només un dia, és el que té. Tot i la molta pista, crec hem fet un molt bon circuit, molta combinació, ha estat dur, però és fa bé, ideal pels que fan molta carretera. L'organització correcta, el circuit molt ben marcat amb les cintes, el guix però ens ha fet liar una mica, el preu de l'inscripció per ser una de llarga distància molt correcte amb esmorzar/dinar al final i els avituallaments complets i la beguda fresca!!! D'obsequi hem tingut uns mitjons.

Tornaré l'any vinent.
2 comentaris: