dimarts, 10 de juliol del 2012

TRANSPYR 2012 (5 de 9)

ETAPA 5  4.7.2012
AINSA - JACA
100KM 2000 D+ 7h 27'
IBP: 227

Comencem inicialment per pista i després per carretera, pla, però guanyant alçada suaument, uns 20 km. Començar d'aquesta manera...ens mata. Nosaltres som senglars!!! La carretera ens fa al.lèrgia!!! El GPS no em funciona, no acaba d'agafar el track, per sort el d'en Carlus funciona a la perfecció.


Deixem la carretera i passem per dins el poble abandonat i fantasmagóric de Jánovas, després Ligüerre de Ara, Sant Juste, Borrastre i Fiscal on hi ha l'AV 1, tornem a estar per asfalt i ara ja comença a pujar, arribem a Bergua, on passem a pista de muntanya. Fins ara la dificultat tècnica és: zero.

Aquesta pista ens portarà sense cap complicació fins al Santuari de Santa Orosia a 1650m. on hi tenim l'AV2. Avui macarrons. Mengem tot el que podem i sant tornem-hi o com diu en Carlus ...Si s'ha de fer...ho farem...que encara hem de pujar fins a casi 1800m. vorejant el cim Oturia de 1.921m.

Planegem una mica envoltats de vaques, que a diferencia de les que ens haviem trobat fins ara, no s'apartavem ni que les toquéssis. El terreny és molt pedregós, i la baixada no és difícil però si exigent pels braços, sobretot per mi que sóc un mindundi en aquest sentit. En Carlus està més catxes. A la baixada ens hem trobat amb una parella de guiris que a totes les etapes sempre ens hem anat passant, estàven assentats al costat amb el meu superanglès els hem preguntat si tot bé...no problem...it's allright...carai sort, el tiu tenia la clavícula trencada.


Hem enganxat un corriol....iiiuuuujjjjjuuuuu...curt però intens que ens ha fet arribar al poble de Senegué, per sort ha estat curt, en Carlus estava començant a quedar-se sense frens. A partir d'aquí 25km de planer amb petites pujadetes...idoni pels carreterus. Pedalar, pedalar i pedalar. Passant pel l'AV3 per refrescar-nos i tornar-hi. Passem per Larrés, Pardinilla, Ulle i ja veiem Jaca. Ens fan fer una volta "turística" pel poble per arribar a la Ciutadela de Jaca.

Sense voler ser pedant aquesta etapa que, tot i tenir el seus 100 kms, ha estat de recuperació. A l'arribada he hagut d'anar amb la doctora, a la ferida de la cuixa m'han sortir un parell de puntets que em feien patir, per sort no ha estat res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada