dimecres, 2 de maig del 2012

MARATÓ BTT DEL CAP DE CREUS

29.5.2012
Roses - Cap de Creus
80 km
web - classificacions




Comarca Daliniana del Cap de Creus, un món  a part, paisatges molt diferents als que estem acostumats...doncs el passat diumenge vaig fer la Marató en BTT del Cap de Creus, i ... perquè collons en diuen Marató si vàrem fer uns 80 km???? Un misteri per resoldre... haurem de trucar en Sebastià d’Arbó.


Aquesta marató ha estat com una “prova”  de la TRANSPYR que faré aquest juliol amb en Carlus. El fet d’haver d’utilitzar el GPS, el kilometratge i haver-ho de fer per parelles era idoni per anar-hi.


Vam començar neutralitzats pels carrers de Roses. Amb en Carlus com que no anàvem a competir sino a passar-ho bé i a “entendre’ns” , ja t’ho prens d’una altra manera... feia temps que no començava una cursa a ritme de veranoazul.  Direcció cap a les magníques cales de l'Almadrava i de Canyelles, ja per començar a pujar, i pujar, passant pel costat del'antiga zona militar de Punta Falconera, en direcció a Roques Altes, el Puig de la Malaterra, el Puig Rodó i vorejar Pedres Negres i Puig Alt (492m.). 


El dia s’ha aixecat collunut la nit anterior va ploure, i hi ha una netedad ambiental impresionant, amb un airet fresc que ens acarona i ens va d’alló més bé. Al guanyar alçada les vistes comencen a ser impresionants, tota la Badia de Roses s’ha aixecat radiant, esplèndida...ha estat una llàstima no portar la camàra de retratar. Un cop a dalt  cap avall per camí/corriol amb força pedra que ens porta directament a la Cala Montjoi, paradís del ex-restaurant El Bulli.


Agafem la pista, direció Cadaqués, passant per la Cala Pelosa, el Cap Norfeu, la Cala Jóncols, passant per la Font de la Regullosa i fer el coll de la Manyana abans de començar a baixar cap a Cadaqués, uuuuauuuuuu les vistes de Cadaqués mentre’s anàvem baixant, acollonants, un paradís!!!!. Arribem a Cadaqués, surrealiiiiiiiiisme en estat pur i anem a buscar la carretera per anar al Cap de Creus, passem per la zona de S’Alqueria, amb vistes de Port Lligat. Ja portem casi 40 km a prop de l’avituallament sólid, amb en Carlus, per ara, cap equivocació amb el GPS i un bon ritme, sense anar “apretats”, vaja, disfrutant. Al principi hem passat a molta gent, però a partir dels 20km ja ens hem situat al nostre lloc,. Hem anat un ratet amb els de l’Escoleta de BTT, que estan a tot arreu, i fins a Cadaqués amb un equip de Bici Oci. 


                                                         Foto feta pels escolaterus


Hem fet uns 5km per carretera, quan ja començava a tenir urticària, ens han fet sortir de l’asfalt, però.........on és l’avituallament??? Deien al km 40, però en portem 45!!!, finalment al 47 km els hem trobat. Parada i Fonda. Òstia xoriço!!!, Vinga a menjar tacus de xoriço, tacus de formatge, tacus de pernil, alguna barreta i  3 gots de coca cola, per netejar l’estómac. Un pet, un rot i tornem-hi. Seguim per un camí guapo, feréstec, rodejats de vaques, amb la visió constant del Puig Pení , amb els famosos collons dels americans.


“Està fuera de trayecto”, collons!! Carluuuuussss, que ens hem equivocat!!!!, segur???? Siiiiii. Doncs reculem. Ep Carlus cap aquí, segur?? això és un corriol força brut. El GPS ho marca doncs som-hi. Comencem un corriol llarg  i acollonant, sempre amb vistes el mar, tot i que si aixecaves gaire el cap et foties d’orus, que ens ha dut quasi a tocar del Port de la Selva, ja portem 55 km.Tornem a pujar fins al Puig de l'Oratori, per baixar per la trialera més guai de tot el recorregut, amb moltes pedres. Arribem a tocar de Selva de Mar, que hi arribem per la carretera. Avituallament.


Tornem a pujar, ens espera una pujada d'11 km suau però constant, amb ràfegues de vent importants, amb una trialera final de pujada que ens ha fet suar, per arribar al Puig Vidriera de 340m. Travessem la carretera de Cadaqués per agafar la carretera que va cap el Pení durant 2 km fem asfalt de pujada amb vent contra, fem el Pla de Can Causa.



Ja queda poc, i el poc quasi tot és baixada, anem cap al Puig Rodó, on agafem un tram, que ja havíem fet d'anada,però ara tot baixada fins arriba a la carretera de la Cala Montjoi, i d'aquí direcció cap al Dolmen de la Creu de Cobertella, per aquesta zona ens hem futut la pixaunliu, i hem perdut dues vegades el trajecte, el fet que estàvem molt a prop de l'arribada hem tirat pel dret.Arribem amb 5h 18' a la posició 11. Contents.


Hem de millorar o concentrar-nos més en el GPS, sobretot a les baixades. Dinar i cap a casa. Organització correcte, potser jo començaria a les 8h i el primer avituallament una mica lluny, en positiu, els pocs controls que hi havien molt ben situats, el circuit, tot i ser molt pisteru, molt recomanat. El dinar correcte i l'obsequi també. Circuit per repetir.


I el pròxim diumenge al mateix lloc Marató del Cap de Creus, aquest cop a peu. Potser sí, acabaré empaltat de surrealisme. 

1 comentari:

  1. Bones Eduard, soc en Pipo de l'Escoleta. Primer sempre es un plaer pedalar al costat de companys veins i de bon rotllo. Tinc l'altre afotu que hos vaig fer , pero va sortir una mica tallada del cap de un, i per aixo no la hem posat, si vols te l'envio. Salut i a veure si quedem algun dia. el meu correu: pipo6840@hotmail.com

    ResponElimina